Fredag

god morgon,

Här ligger vi i sängen och inväntar kaffe innan vi klarar av att göra något annat. Milton vaknade kl 7 vilket är väldigt ovanligt föt att vara han, men kan ha och göra med att han sov nästan HELA dagen igår. Jag tror han hanterar sina s.k. tillväxt perioder på det sättet medans vissa bebisar vill äta konstant har jag hört. Ja ja ingen fara med det.

Ikväll blir det en favorit i repris och det nya året firar vi in hemma hos cattis & henke med god (hoppas jag) mat trevligt umgänge och lite raketer, det passar mig perfekt. Ibland känner jag en gnutta avundsjuka på Tin och övriga tjejer som håller till i sälen och går "all in" över nyår men jag skulle inte fixa det i år. Förmodligen skulle jag gå i deck på förfesten, ligga bakis hela dagen efter och vara så trött så jag somnade och sov över nästa kvälls galej. Men nästa år då hoppas jag att jag är på G igen.
skål och gått nytt år


näst sista dagen tvåtusentio

Helt tydligt att jag är aldeles dagvild, det här med jul nyår och mellandagar är så förvirrande trots att jag är hemma alla dagar annars med. Men har man ingen koll får man skylla sig själv, så idag är det jag som åker på jakt efter drycken som ska skåla in det nya året.

-Lycka till sarah
- tack sarahnu drar vi....


mingel.

Tjoho jag vart inbjuden på mat och häng med mitt arbete ikväll, kul att man får vara med även fast man är mamma ledig. ska bli super kul att träffa alla och uppdateras om vad som händer på jobbet.
Milton får vara med sin pappa så jag kan ägna mig till fullo åt att bara äta och prata men han blir nog glad om han slipper vara med.

Nu ska jag försöka ta mig ur pyamasen ta mig ut med hunden sen ska vi sladda in till polisen och hämta utt Miltons pass som redan är klart. om vi httar en parkering vill säga? polisen är ganska välbesökt och har ofta fulla parkeringar, säger kanske en del om den här staden?


DoptavlaEn sådan här fin doptavla önskar sig Milton när han får ett eget rum, så himla fin tycker även mamman. Hittade till bloggen som gör dom när jag satt och knappade mig runt lite för nån vecka sedan Doptavelbloggen heter den, har hur många fina tavlor i alla olika färger som helst. Och inte kostar den speciellt mycket heller.


järnspöken

Han är så duktig min lilla bebis en spruta i vardera ben och han blandar gråten med skratt en liten stund innan han åter är glad. Han är sådan liten lycka.
Jag önskar att alla känslor var lika lätta som dom jag har till denna lilla 7 kilos klumpen, enkel, självklar och oändlig kärlek. Det finns liksom ingen tvekan inga funderingar, förutom ibland när han skrattar eller sover sött så lyckan och kärleken hugger tag i ens hjärta skrynklar ihop det till en liten boll och det blir svårt att veta vad man ska göra med den, men det är bara positivt. Så länge det inte går till överdrift och man råkar kramar LITE för hårt... (ironi)

I övriga livet är det så svårt, när hjärta järna och mag känslor säger olika saker. Dom sliter och drar i varandra och man vet inte vad man ska lyssna på hur man ska prioritera och vilka känslor som är vikigast att till godo se och vad som bara är tillfälligt. Mitt inre kaos gör mig helt slut men trots det sover jag dåligt på nätterna, det där kaoset sätter snubbel ben på mig själv. Och det är inte första gången.
För att vara lite poetisk så känner jag mig ibland som en julgranskula som gått sönder och ligger utspridda på golvet sopas upp och slängs i soporna.
Det bor kanske en zigenare i mitt huvud? eller så är det bara järnspöken som någon behöver driva ut?

vad vet ett enkelt butiksbiträde som jag egentligen?


Top model babyVi tog vårat pick och pack och åkte till Linköping i förmiddags för lite häng med Lena. Hon hade köpt en ny system kamera (ja jag är avundsjuk) så hon var värre än en papparzi på oss eller mestadels på Milton, jag surar inte för det fina bilder på sin fina unge tackar man inte nej till. Tänk vilka super bilder jag kan få när hon väl har lärt sig kamerans alla inställningar, vi kommer aldrig behöva gå till en fotograf.

Sen vart det en shopping runda lite lunch på IKEA, en ritkig toppen dag har vi haft innan vi återvände till landet. I morgon är det 3 månaders vaccin,vägning och mätning för Milton, spännande!


Chicco Liteway

 

Årets julklapp var den här perfekta rese och city vagnen som jag fick av min mamma och bror. Vi önskade oss den blå/turkosa men det var slut så det vart färgen som så fint heter glamour, hur snygg som helst.
Milton har test suttit lite i den och det blir nog kanon men det riktiga testet blir när den hänger med till egypten.

Den är nästan FÖR fin för att jag vill utsätta den för att ligga i ett bagage utrymme i ett flyg, men antar det är därför man har en resevagn?


Paket!Nu är alla paketen inslagna, jag älskar verkligen att göra paket Pyssla och komma på nya små idéer.
Medans jag letade efter lite inslagnings saker så hittade jag min mapp där jag samlat urklipp på inrednings saker som inspirerar mig. Det var länge sedan jag ägnade mig åt den nu, blir lätt så när man inte har någon stans att göra av sin inspiration.
Jag önskar verkligen jag hade möjlighet att inreda och någon liten plats där man kan måla, slipa och fixa saker.
Innan min mamma flyttade till mindre och det fanns bra med plats har jag målat om en gammal byrå 2 små säng bord och tillverkat ett egent matbord (som visserligen inte används längre). Och innan jag flyttade hemifrån målades och möblerades rummet om väldigt flitigt.
Det är verkligen något jag gillar och som gör mig glad.

Något annat jag gillar är att jobba under jul tider, när det är mycket folk och alla är ute efter att handla. Fullt upp hela dagarna och man känner sig som en urvriden disktrasa när man kommer hem. Det är butikernas viktigaste tid på året så när man stänger för kvällen och ser siffrorna för dagen blir man alltid glad.
Men nästa år är jag åter i arbete under jul shoppingen....jag längtar.


mobil tömmning

När man inte har någon kamera får man ta bilder med mobilen, ett och annat lustigt kort blir det. Synd bara att mobil bilder inte blir bra att framkalla....tänker mest på bilder på Milton som hade varit roliga att ha kvar.

            


Pass försök nr 1

Jag har vist glömt att nämna att vi har bokat en resa, den 25 Januari åker vi till Egypten i en vecka. Det var ett liten infall Björn fick en dag när han hade frysit en hel dag och längtade efter lite värme, och ett sådant infall är väl bara att hänga på. Det blir årets julklapp.
Och som alla vet, när man ska ut och resa behöver man ett pass även när man är 4 månader gammal.

Sagt och gjort skulle jag och milton åka in till polisen för att kolla upp hur det skulle gå till väga, ta papper som båda vårdnadshavarna ska skriva på m.m Vi packade in oss i bilen och på reservtank tog vi oss in till stan men när vi väl var på bensin stationen visade det sig att mitt bankomat kort och legitimation låg kvar hemma.
Björn var inte så medhjälplig så han kunde komma in med kortet till oss så vi fick vända och hoppas vi kunde ta oss hem igen.
Vi tog oss hem, men med tanke på att vi bor på landet så hade både jag och Milton hunnit börja bli hungriga så vi avsultade uppdraget och tog lunch istället.

Kanske vi hinner fixa det på onsdag för i morgon ska vi till linköping och träffa Lena och Cattis och handla klart dom sista julklapparna.


När man smälter lite....

100media_imag018 (MMS)

När man smälter lite....


tiden

Vi har haft lite av ett dator problem som efter en omformatering och lite fix så fungerar den igen. Att tiden går fort är något man alltid säger, men nu springer den iväg på riktigt. Om ca 1 vecka är det jul och om ca 2 veckor går vi in i år 2011. vart tog 2010 vägen? Kanske var hela året en gravid dimma? För ett år sedan hade jag ingen aning och ingen plan om att det skulle finnas en liten Milton i det här huset, min perfekta lilla (tjocka) bebis.

Under tiden datorn inte fungerade har vi hunnit med en natt på söderköpingsbrun (milton sov hos farmor), Jag och milton har åkt tåg till dalarna för att vara med på lite pepparkaksbak för att sedan ta med min mamma tillbaks till östergötland. Så i fredags var det mormors tur att ha lite ensam tid med Milton då vi mötte upp "riders club" för lite mat och vin (riders club är ett gäng hästmänniskor som ibland försöker byta hästlukt och kalla ridhus mot parfym och restaurant.) på Durken. Jag passade på att försöka övertyga björn om hur fantastiskt det var att bo i stan men lyckades inte den här gången heller, han är så svår flörtad.
Är så trött på att behöva famla i mörkret efter 16:00 och oplogade vägar, ja lite trött på hela det här boendet. Tur det finns hemnet så man kan drömma lite.

 
   

Vem blir inte sugen undrar jag???
åter till verkligheten, Milton kallar.
 


Jo man tackar så håret som fick lite omvår...

100media_imag017 (MMS)

Jo man tackar så håret som fick lite omvårdnad för första gången på 1 år.


Det är inte bara hemmet som ska julpyntas ...

100media_imag016 (MMS)

Det är inte bara hemmet som ska julpyntas utan även jag själv. På fredag ska jag och Björn till Söderköpings brunn, min present från honom. Det blir 5 rätters spa och övernattning, så bäst att pimpa upp sig lite. Just nu är jag ganska halvklar ett epilerat ben och en hand färdig målad, det är ett litet människo barn som kräver min uppmärksamhet . Men ska nog hinna med resten innan fredag.