god morgon

Sovit typ inget inatt men efter att vi varit och handlat mat, BH:ar och tankat bilen och ätit lunch så kanske vi hinner med en lite vilo stund. idag blir det nog köp lunch för oss på udden, har verkligen ingen mat inspiration. så spar vi in lite vilo tid på det med, planering,planering.

I eftermiddag står det veterinär besök för sira på schemat, fattar inte hur pudeln lyckas med allt. Nu har hon en böld under tungan som gör att hon varken äter eller dricker.....


disträ

Klart man har läst överallt och hört från 1000 olika människor att man ska vara förbered och ha ammnings BH innan bebisen kommer, och kanske jag kan erkänna att jag varit lite väl disträ på just den fronten. Nu när mjölken börjar komma och tuttarna intar storlek enorm så passar ingen av tidigare BH:ar så jag får springa runt i bikiniöverdelar för att hålla dom på någon form av plats. funkar inte alls särskilt bra men enda lösningen just nu.
Så inom dom närmsta dagarna är det ett besök på Lindex för oss som gäller.

I morse var vi på återbesök på BB för att träffa barn läkaren Milton lämnade blodprov, super duktig och sa inte ett pip, men han valde sedan att kissa på dom istället. Sen har dagen flytit på med fikabesök lunch promenad osv.
Nu slappar vi framför TV:n inväntar IDOL och berg flyttar in. Björn är borta och har träningar.




lilla handen med det lilla plåstret


förlossning

 

I söndags kom dagen som både jag och Björn har haft lite ångest inför, man hör och läser om så mycket jobbiga och smärtsamma förlossningar och man ska förbereda sig på vilken form av smärtlindring man vill ha skriva förlossningsbrev, vara beredd på att spricka må dåligt osv. det är sällan man får höra om dom som har smidiga lättsamma förlossningar.

jag har förstått att jag är lyckligt lottad....

kl 5 på morgonen gick vattnet så jag ringde in till förlossningen och fick en tid kl 9 för kontroll av bebisen och ctg kurva men eftersom jag inte hade några direkta verkar och allt såg bra ut fick jag åka hem igen. Efter några timmar hemma började verkarna bli starkare och tätare men jag tyckte aldrig att det gjorde "tillräckligt" ont för att åka in igen utan det var tillslut björn som tvingade med mig.
kl 17.02 blev vi inskrivna och med en varm dusch som enda smärtlindring kom Milton till världen efter 6 min krystvärkar kl 18:51.
51 cm lång och 3850g.


calle kristiansson

Har precis kommit in från en hundpromenad och lite mockandes, nu vispar jag  pannkaks smet, diskar och fixar medans jag lyssnar på Calle Kristiansson som var min absoluta favorit i förra årets IDOL.

Dom som är mina favoriter i årets program, just nu iaf är på flick sidan :
 Linda (popstars), Elin Blom, Alice (Bagges val) och Minna.

På pojk sidan :
Jay, chima, Olle och Weise (även om jag har har väldigt svårt för honom som person)


TV!

 Idol, Berg flyttar in och Välkommen åter - vilken underbar TV kväll.

Nu inväntar jag att Björn ska ringa och säga att han är påväg hem så jag kan göra klart dom varma smörgåsarna kanske tända en en eld och lite ljus, Sen hittar ni oss i soffan resten av kvällen.


Men vi knullar ju ändå inte



Igår hängde jag hemma hos Cattis nästan hela dagen, för första gången på en evighet var det bara jag och hon. Vi han ventilera allt man behöver ventilera när man hänger med sina vänner såklart är ett av ämenna relationer.

Och i dag på efter tio så var Ann söderlund och hennes man där och pratade om hennes nya bok som handlar om just relationer och att livet tillsammans ska fungera, själv är jag lite relations handikappad och kan ibland vara lite väl överstressad över hur man ska ha det vad man ska göra hur man ska tänka känna osv, tur är att Björn är lugn och sansad när det handlar om sådant, han lugnar ner det hela och får mig att för det mesta hålla mig lugn.
Egentligen har jag inte riktigt varit ett fan av Ann tidigare.... men den här boken verkar vara väldigt rolig och hon verkar tänka lite lika mig själv så det blir nog nästa bok köp.


beach 2011

Egentligen skulle det behövas dammsugas här hemma, badrummet skulle behöva en ordentlig rengöring då sunkig bara är förnamnet just nu.
Men vi skiter i det idag och åker hem till cattis för lite svullandes istället, att välja städning framför cheescake är som att SD kommit in i våran regering IDIOTISKT.

Det kan vara en av mina sista svulldagar på länge, bara jag fått ut bullen ur ugnen ska jag sikta på beach 2011. Jag forväntar mig inga revolutionerande saker eller att jag till sommaren kommer springa över stranden i någon carmen electra kropp, jag är för guds skull realistisk.
 Men om jag slutar med mitt dagliga godis intag och intar lite nyttigare mat kommer upp på hästryggen igen och utökar våra (min och pudelns) promenader till vad dom var innan jag vart flåsig och tjock och så småning om kanske kan lyckas lägga in något annat träningspass iaf 1-2 ggr/ vecka, då borde kroppen iaf vara i trim för att jag ska kunna sitta på en strand i falsterbo dricka lite vin och njuta utan att behöva vara iklädd en burkini.


men man kan drömma iaf.


Höst

Lördag betyder allt annat än sovmorgon här på uddens gård, kl 07.30 var jag uppe och gjorde kaffe.
Efter lite frukost var det bara att ge sig ut i regnet och fixa stallen, jag är inte världs snabb just nu men bättre än ingen hjälp alls antar jag, Lyckades iaf släppa ut några hästar och mocka 12 boxar.

blöta och skitiga kopplade vi sedan på transporten för att åka och hämta hem Mollie från sommarbete/semin station. Det om något är tecken på att hösten är här, när avels stona får komma hem från betet.

Nu är det hämtning av en bakfull Fia och handling till kvällens tacos som hon har önskat sig.

19:34

ibland behöver man (jag) gnälla av sig lite, det känns iaf lite bättre efteråt.

egentligen har jag inget speciellt att gnälla över utan det är den enorma trötthet som gör mig lite gnällig, Björn tror att man blir trött för att jag inte har "något speciellt att göra om dagarna", men det håller jag verkligen inte med om. Jag tycker jag fixar styr och gör så mycket jag kan och orkar, Men jag är inte bara trött (som sova trött) jag är även trött i kroppen.... hela jag känns som en potatis säck.

Förkylningen som vägrar gå över gör såklart sitt men jag annar att det kan vara så att med bara 2 veckor kvar till BF så är kroppen ganska trött på att bära runt på massa extra kilon.
Jag är trött på att känna mig tjock, att få sammandragningar av att gå för fort eller av att bära en så enkel sak som en matkasse, att det spänner och trycker om man sitter för länge och att det ska vara jobbigt att plocka upp något man tappat eller få på sig ett par strumpor.
Inte nog med det så har jag dom sista dagarna fått vad jag tror är någon typ förvärkar på kvällarna som gör ganska ont, och det gör att jag är konstant nervös för att det snart är dax.....fan vad nervös jag börjar bli inför förlossningen.

Egentligen mår jag bra, men allt känns så påfrestande just nu!


Här steks det pannkakor,

100media_imag002 (MMS)

Här steksa det pannkakor, som värsta husmor far jag fram i köket steker vispar och styr. Brunch är önskad och brunch ska det bli!


happy birthday

 
Idag firar vi Björn på 28 års dagen, han fick sovmorgon en brakfrukost och några paket.
ett av paketen innehöll en av ralph laurens nya parfymer från "the pony colection". Det stog mellan nr 1 och nr 4 men det slutade med nr 4, den kändes mest Björn.
Bara hoppas att den blir lika omtyckt av honom själv.

Nu blir det lunch sen åker vi till Nyköping och hämtar våran andra bil som nu är lagad efter vår lilla stockholms resa, sen ska jag åka med fia och hämta Tim.


babyshower

Mina vänner är underbara, i fredags helt ovetandes hade dom planerat inn det här.... 
Vilken gravid människa har inte drömt om en babyshower? Jag hade ingen aning om något och vart verkligen överaskad när dom stormade in med mat och presenter i massor. Nu är det bara bebisen som fattas.


här är några av alla sakerna som låg i badbaljan.





fullt upp

I fredags arbetade jag min sista dag på ca 1 år frammöver, eftersom jag hela tiden har och fortfarande mår väldigt bra kändes det lite märkligt att gå hem och göra ingenting. Jag trodde inte det skulle gå många dagar innan jag klättrade på väggarna och var uttråkad.
 
Men faktum är att jag nu börjar fundera hur jag någonsin har hunnit med ett jobb och då ska vi tänka på att jag bara har varit hemma ganska exakt 6 dagar. Hur ska det här sluta? att jag kommer bli helt arbets skygg och vilja stanna hemma och avla barn resten av mitt liv kanske?
Är nog ingen risk känner mig ganska klar med det här graviditetandet nu, och tur är väl att det finns både en pudel 12 hästar och en katt på gården, en hög med vänner och ett shopping begär som behöver mättas så dagarna går ganska snabt ändå.

Idag har jag tillexempel hängt med Lena, vi åt lunch och tog sen en tur på stan. Försökte hitta kompletering till Big heads garderob, men det var totalt värdelöst att hitta vettiga plutt kläder för någon man inte vet kön på.
Det enda vi hittade var en fleece jacka, så vi kompleterade min garderob istället.



en skjorta i strl större så magen får plats och en "tråk kofta" som är lite längre och bra att ha över det mesta.