2 tomtar har flyttat hit...

Som alltid i våran familj ska saker göras i sista stund, så igår ca 1 timme innan affärerna skulle stänga sladdade vi oss in till Ingelsta för att fixa julsaker till hemmet, för här skulle tydligen julpyntas även hemma hos oss i år.
Cattis är nog stolt över oss nu när vi äntligen har tomtar framme, jag minns det som igår när hon letade fram alla fula porslins tomtar jag hade i gömmorna och plaserade ut i våran lägenhet för hon tyckte vi skulle pynta. Tror närmare bestämt att det var 6 år sedan.

resultatet av våran shopping


Duk löpare och tomtar kommer från Hemtex (även advents ljusstaken + tillbehör men från förra året) och kulorna vi hängt i fönstren köptes på den exlusiva affären ICA maxi.


Katrin Z

Lunchen är förbered (klyftpotatis & kyckling) kladdkakan står i ugnen och Milton ligger i sin säng och sover.
Jag tänkte passa på att dricka lite kaffe (som jag egentligen borde dra ner på då det kan påverka miltons gasmängd i magen) och läsa senaste numret av mama som jag ÄNTLIGEN har kommit över.

Björn säger att jag blir besatt av saker, och kanske att det stämmer ibland. Jag kan väl erkänna att jag har tjatat lite om den här tidningen ända sedan jag fick se att Katrin Zytomierska skulle vara med. Katrin är jag besatt av och lite avundsjuk, jag vill ha städerska, nanny någon som kör fram bilen åt mig jag med. Och snö storms dagar skulle jag ha någon som tog lång promenader med min snö tokiga pudel, det skulle Katrin ha om hon hade hund det är jag helt säker på.


kanske tur att jag inte bor i Sthlm då kanske jag hade varit katrins  läskiga stalker


bebis in actiontråk lördag

Är trött idag, tycker egentligen inte jag har någon anledning till det Milton vaknade bara en endaste gång inatt och sov till 07:30. Men kanske kommer det igen från föregående natt då magen var i uppror och han vaknade varannan timme hela natten?

I går var det full fart började morgonen med ett ridpass på Spooky och en promenad med pudeln. Cattis och barnen kom sedan på besök så vi bjöd på pankakor till lunch, full fart var det på barnen som la pussel lekte kurragömma bygde kojor m.m. När dom åkte hem åkte jag och Milton och handlade inför kvällens besök, Lena och Mattias var här åt tacos kollade på idol och drack lite glögg.
Så himla trevligt att hinna träffa så många på en och samma dag.

Idag däremot har jag mycket mindre aktiviteter, inga als rättare sagt.... inte lika roligt. Helst av allt skulle jag vilja umgås med min mamma men 30 mil känns lite långt att åka bara för att dricka lite kaffe svulla i min systers bakverk, ta en hundpromenad och tvinga med henne på saker som är tråkiga att göra själv (som hon självklart alltid ställer upp på även om hon inte har lust).
Jag måste nog jobba lite hårdare på att få henne lite närmare, en sommarstuga i närheten hade varit perfekt för oss alla (mest mig kanske), man får jobba lite på det dåliga samvetet spela lite martyr det brukar fungera på mammor, iaf min. Nu har jag även Milton att locka med, han är nog det bästa lockbetet....

 


Vi har lite torsdags mys här på uddens går...

100media_imag012 (MMS)

Vi har lite torsdags mys här på uddens gård. Gås lever och champagne, jo man tackar. Det här om något är väl vardags lyx.


onsdag...

Hyllan vi köpte på IKEA för 3 månader sedan står fortfarande i sin plast, lappen från skatteverket om Miltons namn hänger efter 1 månad fortfarande kvar på kylskåpet. Jag tycker jag håller på här hemma hela tiden och ändå blir inget fixat.
Vissa saker behöver man vara två till att göra, Jag har förvisso mina ständiga följeslagare Milton och Sira men ingen av dom kan skriva eller är tillräckligt långa för att nå upp förl att hålla i hyllan när jag skruvar.mina följeslagare

Nu ska den usla hemmafrun försöka få barnet att sova en stund så jag kan fortsätta med evighets görat att försöka hålla någon form av ordning så inte hemmet förfaller helt.
Jag är inte bitter, bara lite ensam ibland.


Glögg och pepparkakor

I går firade vi in julen lite ordentligt med risgrynskröt och skinkmackor till kvällsmat och efter det blev det pepparkakor och glögg medans vi kollade på mitt nya favorit program så mycket bättre. DiLeva är verkligen en anorlunda prick bara måste nämna det.

Vi provade årets blossa glögg med en fin guldig flaska som heter X och har smak av saffran, och första klunken får en att tänka lussebulle. Jag anar att det inte var den sista flaskan av den här glöggen för i år helt klart en ny glögg favorit.Farsdag är det idag med, Milton hade självklart kilat iväg en sväng på MQ och köpt ett paket till pappan, tydligen tog han även en avstickare in på H&M och köpte nya pyamaser djurmönstrat är inne nu i höst säger han.


kalas kals

I lördags morse när jag klev upp kunde man tro att vi hade haft fylleslag här hemma, men det var bara min födelsedag som hade firats tillsammans med några barn nån gravid några som körde och alla hade lämnat huset redan kl 22. Tydligen kan det gå villt till iaf.
Kvällen var super jag fick fin fina paket och var mätt glad och nöjd när jag kröp ner i sängen.

   

Resten av helgen har jag varit på tävlingar på lördagen red björn och på söndagen var vi och kollade på 1.30 klassen (familje utflykt kallar björn det).
Och i morgon tänkte jag bege mig ut och rida igen, har kollat med säkra källor att det är ok att börja. Folk skrämmer upp en så fort man ska göra något när man var gravid och nu fortsätter det även efteråt, kan man inte bara få leva och göra det man vill så länge det känns bra i kroppen.


Nu när den gamla trotjänaren kommit till g...

100media_imag009 (MMS)

Nu när den gamla trotjänaren kommit till gården igen (4 åriga ponny hingsten) vågade jag mig upp i sadeln igen. Det känns som evigheter sedan och jag var rädd att jag glömt hur man tar sig upp men med lite snabb huvud räkning har uppehållet bara varit 4,5 månad. Och jag tog mig upp, allt gick galant bara lite muskler som försvunnit!


25 år

Nästa vecka fyller jag 25, då kanske jag räknas som vuxen och kanske kan jag handla snus cigaretter eller folköl utan att behöva visa legitimation? Pensions spara tänker jag inte börja med än men funderar om man istället ska börja botox-spara?? Finns ett och annat som kan behöva sig en liten till fixning.

På fredag ska jag iaf ha lite kalas, har inte riktigt bestämt mig vad som ska ätas, driskas och göras tänkte försöka ta tag i det när jag tagit mig hem till östergötland igen på torsdag, och på fredag kidnappar jag fia så hon får vara min högra hand.
Eftretsom de finns efterfrågningar på vad jag önskar mig, inte för att jag behöver paket....men vill ni så här kommer det lite förslag:

* parfym * frissör tid * Tatuering * clinique´s ansiktstvätt + dagkräm * glas talrikar skålar i mine serien (kosta boda) * doftjlus * kakfat * strumpor *