helg i världsklass

Vilken toppen helg det här har vart, i fredags när jag kom hem från jobbet stog min favorit fia i full gång medd att göra tacopaj och fixa iordning kräfor som hon hade tagit med sig från göteborg. En hel del vin och tjatrandes senare var vi alla propp mätta. Lördagen vart det långpromenad med hundarna (fia hade vart och hämtat sin skiljsmässo hund tim) innan vi åkte in mot Ingelsta för lunch och lite shopping, kvällen avslutafes på placae med goda drinkar och lite dansande.

I går söndag var vi lite småsega men åkte iväg för att kolla på björn och robin som tävlade, dom var duktiga som bara den båda två björn hade 2 placeringar och robin var precis utanför placering, Efter det var det dax för den obligatoriska bakis pizzan och lite soff sovning. Kvällen avslutades med ett bio besök då vi kollade på Beck.

Den bästa helghen på länge!


lite clubing på g

ny duschad och luktar hyfsat gott, ikväll blir det utgång för mig och fia. Efter en del övervägandes blir det norrköping som får utstå oss, det var evigheter sen vi va ute och clubade har mest blivit vin och övrig alkohol här hemma under sommaren.

i morgon ska vi kolla på tävlingar hela dagen, det är perfekt bakis syssla, lagom aktivt för båd huvud och kropp.


när allt blir förstört

Min tanke var att jag skulle hinna med att göra lite "sådant som måste göras i hemmet" saker innan jag åkte till jobbet, disken var inga problem, promenaden med hunden och plocka i ordnin + torka bordet i tv - rummat inga problem.
sen började jag vika all tvätt en hög åt robin en åt sarah en åt björn och en med handukar låg/ligger det på sängen då ser jag den obligatoriska smutsvätts högen bredvid björns säng srterar ut det ljusa och slänger det mörka på sängen...

det är då det händer, samtidigt som en tröja träffassängen ser jag hur en STOR monster spindel kommer fram springer över sängen och ner bakom kuddarna, jag blir förlamad, kan inte röra ett finger sen blir jag illamående, nu måste jag snegla mot sängen hela tiden för att se vart den tagit vägen jag kan inte röra kläderna som ligger på sängen.

ikväll kommer stackars björn bli tvingat att bädda rent skaka allt i sänge ute och göra en koll runt/ under/bakom sängen..... tur fia kommer med vin och jag är ledig i morgon då kan jag bli lite full och förhoppningsvis glömma spindeln.

- därför hatar jag hösten ÄNNU mer

buhu buhu (gråter lite)

Jag vill inte ha höst...jag vill VERKLIGEN inte ha höst, så vaknar man och ser det här skit vädret.
därför tänker jag ligga kvar i sängen och äta frukost och sura lite! Till och med katten har kommit in och lagt sig i sängen, Han vill nog inte heller ha höst.fåret på bilden har inget med texten att göra (katten är grå)


plötsligt händer det

I går när jag kom hem från jobbet tog jag och pudeln en timmes skogspromenad, var riktigt trevligt tyckte någ båda två när vi kom hem ville jag helst av allt lägga mig på soffan och dö men insåg att det är lika bra att inte sätta sig om man ska få något gjort.
Jag hängde tvätt, damsög skurade golv och plockade i ordning, det enda jag inte orkade var att diska, gud vad jag hatar att diska det finns nog inget värre, jag skurar heldre toletten än att diska. Men eftersom det finns 2 till i det här hushållet som äter (och dom äter för flera) så tyckte jag att dom kunde ta ansvar för disken, än är det ingen som rört den men ikväll KANSKE jag kan bli överaskad när jag kommer hem? ni vet "plötsligt händer det"

Nu är det dax att göra sig iordning en ny arbetsdag väntar!

HemmaVi hade 3 avkoplande dagar på havet med mycket mat och en och annan öl/drink, men det mest otroliga var väl att INGA  hästar var inblandade! En liten shopping runda i helsingfors resulterade i ett line åt mig en ny jacka åt björn och en t-shirt till stackars robin som var hemma och skötte stallet allt hittade vi på Zara.

Nu är vi tillbaka till verkligheten, jag jobbar som vanligt och björn har spenderat hela helgen åt att visa föl, synd att det bara är andras och inte ens eget. Av 6 föl är tre till final och tre klass 1, inte så dålig utdelning!

till havs

var ganska tidigt uppe imorse, jag och robin red ut på 2 av 4:åringarna dom var riktigt duktiga förutom att dom var lite rädda och hoppiga när vi red förbi lilla ponny hingsten, men det är överseligt!
Nu tror jag att jag har lyckats packa det mesta så snart åker vi in till bussen sen blir det 2 dagar på havet för att fira min älskade mamma!åter på torsdag


INGEN fölmönstring....

Han är lurvig som en teddybjörn i en  växtperiod alltså högre bak än fram och rör sig som en älgkalv just nu!!!


men söt ändå?

lördag saturday sábado

Igår efter jobbet åkte vi in åt en kyckling kebab och gick på bio, alla ville se bruno men den har tydligen redan visats färdigt på bio så det blev Sommaren med göran, den var riktigt rolig och många bra komentarer som kan komma till användning.......

Snart iväg och jobba igen och försöka komma på något bra som jag kan underhålla min bror med ikväll, han kan ju inte komma på besök och bara få sitta inne i stugan och glo, då är det förmodligen sista gången vi ser honom här, inte för att han har höga krav men det är svårt nog som det är att få besök av honom och har han det riktigt bra här så kanske besöken blir lite oftare? bara en tanke jag har..


10:38trots allt så hinner vi med en del annat än jobb ibland, i lördags var det 50 års fest i måndags var jag ledig och passade på att frisera pudeln (nästan klar) så nu är hon kortklipt igen. Fia har lämnat oss för göteborg men jag hoppas verkligen hon återvänder snart, men för tillfället har vi istället 2 fransmän i huset.
Den lediga dagen han vi även med att hälsa på lena och mattias lite, dom bjöd på mat och trevligt sällskap.

Men jag saknar cattis och barnen, jag saknar tin och svea och jag saknar min lillasyster men snart (som jag sagt i 3 månader nu) blir det bättre och jag ska hinna med alla, eller så får jag bli bättre på att bara ta tag i det och klämma in det även om man jobbar mycket?

inte så kul

Det fortsätter i samma spår, jobb jobb och jobb. Nästa vecka har jag bestämt att sätta igång med träningen igen har vart väldigt dåligt med det under sommaren och även ridningen ska komma igång då. Nu har vi fått hit Mona, hon stog här ett tag förut och är en riktigt trevlig liten häst.
Nu ska jag lägga mig och kolla på rallybrudar (enda filmen jag hittade på fias dator som jag inte sett) i morgon jobbar jag öppning och på kvällen blir det grillning, kanske bäst att leta reda på kamera laddaren så man kan knäppa lite kort?godnatt


nice fågel bajs

fy vad segt det är idag, uttjatat och klyshigt med gud vad det stämmer "borta bra men hemma bäst" kom hem runt 21:30 igår, den egna sängen var underbar och jag ville inte gå upp i morse, men det var ju som sagt det där med vilken sked man föds med, så jag tar ett 11 timmars pass idag eftersom jag bara har avverkat ca 80 timmar redan den här veckan.
och för den delen är jag inte ledig förrän nästa måndag, facket och alla andra nissar som har massor med bestämmelser skulle älska mina tidraporter, tur dom kommer från olika ställen!

Min mamma älskar det med för den delen, hon är mottligt road när hon hör om 13 och 14 dagars i sträck arbete och OM hon jublar när jag även vissa dagar arbetar dubbel pass. Hon är rar lilla mamma som fyller 50 år om 2 veckor och det ska förhoppningsvis firas ute på det blå med en kryssning, ska bara fixa lite ledigt!