Ännu en bra dag



så här trött blir man efter man simmat i sjön, Vi har haft en lika bra dag i dag med. På förmiddagen blev det en snabb vända in till Falun för att rätta till mammas glasögon som råkade hamna i sjön igår så han vi med en liten runda i några affärer och Milton fick en ny pyamas och så några presenter till Isabelle, är man ny i världen ska man såklart ha lite paket. Sen har vi mest solat badadt och nu på kvällen har jag målat klart stolarna och pallen.


fantastiska sommar




Att sova middag ute, bada i en liten pool, skratta hysteriskt åt hundarna eller kanske äta lite glass med mormor livet är härligt för en liten kille. Mamman har det bra hon med, bilstädning, bokläsning, bebis häng, glass, zumba med sin lilla syster och lite pyssel.

Så måste vi säga ett stort grattis till Lena och mattias som fick en liten flicka kl 3 i morse, vi längtar ihjäl oss efter att få träffa er borra ner näsan i en alldeles färsk bebis och ge mamman den största kramen någonsin för det är hon värld som gått igenom en förlossning. När jag väl får tag i bebisen kanske jag aldrig släpper henne.....


working progress

 


Här i dalarna går dagarna i ett med midsommar och midsommardags firande, familje häng, hund promenader, pool bad för bebis och så har jag startat i gång en hel del projekt. Så i går och idag har det slipats grundmålats målats med täckfärg köpts tyg klätts om, jag njuter av att se slut resultaten växa fram.

Hur fint är inte tyget med dalahästarna, man måste vara stolt över sin härkomst?
I morgon ska stol nummer två bli färdig sen ska jag göra decoupage på en pall som Milton fick av sin moster som hon gjort själv, den är grundmålad och lack-lim är inhandlat.


så blev det kväll

Snart har den här dagen tagit slut den med, idag har vi varit in till stan för att kolla post åt Fia som är hos sin familj i göteborg (efter en vecka i kroatien) vi saknar henne. Sen åkte vi till mitt jobb för att äta lunch och uppdatera vad som händer och sker i min arbetskamrat Amelies liv, var aldeles för länge sedan jag träffade henne med för alltid när hon är ledig har jag annat planerat och när jag vil träffas kan inte hon verkligen helt hopplöst ibland.

Nu har Milton badat fått på sig pyamas och inväntar välling, jag ska försöka packa klart innan jag lägger mig. Det är nästan så man får skämmas lite när man går och lägger sig kl 20 på kvällarna men den där boken som ligger bredvid sängen lockar verkligen mer än att sitta uppe och uggla framför massor av dåliga TV program.
I morgon åker hela familjen till Dalarna och jag ser med spänning fram emot att se hur vi alla ska få plats i min lilla bil 3 personer en hund en vagn väskor och en extra bilstol som ska gå vidare till en ny liten bebis, egentligen skulle en babysitter följa med men jag anar att det är helt omöjligt...

god natt från oss


att inte tänka innan man handlar...

2 saker jag precis gjort som jag ångrar sekunden efter:

1. baka en socker kaka för att jag är hungrig är hungrig och trycka i sig nästan halva = mår sjukt illa och känner mig helt uppsvälld.

2. Kollar på en minnes video på en bebis som som inte svarade på behandling för sin sjukdom och gick bort innan         hon blev 1 = Jag gråter floder och måste nu gå in och lägga min tätt intill min egna bebis för att minska ångesten.


Jag har kommit in i en riktig bok läsar pe...

(e)sp_a0272 (MMS)

Jag har kommit in i en riktig bok läsar period efter vi va i turkiet och i morse läste jag ut min senaste bok. Nu sover milton så jag ska passa på att börja med en ny, frågan är bara vilken jag ska välja måns Kallentoft är en favorit så kanske ska spara lite på den? Bok läsning är perfekt sommar syssla när vädret är grått.


......



Jag är så trött så jag skulle önska att man kunde gå i ide några månader, sommaren är min absoluta favorit tid men med huvudvärk och trötthet gör det svårt att njuta. Men nu är det bara några dagar kvar innnan vi åter åker till dalarna igen det ska bli skönt då får jag lite hjälp och avlastning och har jag tur får jag även sovmorgon några dagar.

Jag behöver få vara lite kreativ, min plan är när jag är hemma hos mamma som har plats och slipmaskin och dyl ska jag hitta 4 olika stolar som ska målas vita och kläs om i samma tyg på sittsen så ska jag kasta mina andra stolar som bara var skrot. Så måste jag hitta en pall eller liten stol till milton så jag kan göra decoupage på som jag pratat om i flera månader nu.

mycket snack och lite verkstad - så fungerar det i den här familjen.

call your girlfriend


försöker peppa igång den här morgonen, en vecka av trötthet och huvudvärk som inte släpper fast jag sover tidigt dricker mycket vatten eller om jag tar tabletter vad gör man?

Jag blir lätt lite besatt av låtar, nu spelar jag robyn om och om igen. Och videon? jag har hört att den är gjord på endast en tagning med en "ful" dans som man själv endast ägnar sig åt ensam med riktigt hög musik när man städar eller behöver få ur sig lite energi.


bebis lista

Det föds så många bebisar i min närhet så jag blir lite nostalgis när jag hittade den här listan på en blogg.....

är fick du reda på att du var gravid?
29 januari, men anade tidigare

Hur gammal var du? 24

Mådde du mycket illa? inte någon gång

Hade du mycket halsbränna? inte det heller

Var du känslig? Inte speciellt

När kände du bebisens första sparkar? oj i vecka 18 känndes det första små små buffarna, samma dag som vi gjort ultraljud har jag för mig det var.

Var du ofta orolig? Ja hela tiden, jag är orolig av naturen även när jag inte är gravid.

Sparkade bebisen mycket? Ja hela magen rörde på sig och ändrade form efter hur han sprattlade omkring.

Fick du bristningar? Nej.

Hur många Ultraljud gjorde du? 2 st

Hur ville du att din förlossning skulle se ut? jag försökte egentligen aldrig att tänka på min ”drömförlossning”, för det brukar ändå aldrig bli som man har tänkt sig.

Hur började din förlossning? Vattnet gick på natten till söndagen men inga värkar så in på en koll och sen hem igen, vid 17 på eftermiddagen blev vi inskrivna då öppen 8 cm 18:51 var han ute.

Hur många timmar tog din förlossning? själva förslossningen gick på ett kick, men räknar man från när vattnet gick så blir det väl ca 12 timmar...

Vilken smärtlindring tog du? ingen alls, han andas 2 andetag i lustgasen precis när han är på väg men det står inte ens med i journalerna.

Dragen med sugklocka? Nej

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? krystvärkar i 6 min.

Blev det komplikationer? Nej

Vad tyckte du var jobbigast? Ömmheten dagarna efter.

Var du rädd för något? Inte just där och då, jag hanterar smärta lite genom att bli introvert och koppla bort alla känslor och tankar.

Skrek du? mer svor: AJ AJ AJ SOM FAN... precis när huvudet var på g

Hur många var inne i förlossningsrummet? En barnmorska en sköterska och björn

Vilken vecka födde du i? 39+4.

Vad var vikt och längd på bebisen? 3850g 51cm

Hur gammal är bebisen nu? 8 månader

Vad tyckte du om förlossningen? Över förväntan, nästan lite snopen över hur snabt det var klart.

När kommer nästa barn? Sådant kan man väl tyvär inte bestämma själv? men från att knappt vilja ha barn till att älska livet med barn och ha en  sådär löjligt "vad var livet innan man hade barn" inställning så vill jag minst ha ett till...kanske så den föds lagom till Milton är 3.


hoppe hoppe hare



God morgon, titta vad jag såg utanför fönstret när vi gick upp i morse.  Där satt han i godan ro och spanade, himla söta är dom små hararna. Annars väntar jag bara på att veterinären ska ringa och friskförklara vovven så vi kan få hem henne. Blir det hund hämtning i eftermiddag så tänkte vi passa på att svänga förbi Helene en sväng då hon ändå bor i närheten, annars inte så mycket planer för dagen.

Älskade pudel

Jag har bestämt mig för att lämna negativitet utanför bloggen men ibland blir det bara för mycket och tankarna upptas inte av mycket ossitivt. Idag var jag i väg med pudeln till veterinären då hon inte var riktigt ok, egentligen började jag fundera på hur det var med henne redan innan jag åkte till turkiet men hade liksom inget annat än en konstig kännsla att gå på, men nu när symtomen blivit fler så ringde jag igår och fick en tid idag.
Det visade sig att hon hade livmoder inflamation så hon blev kvar och är nu opererad så jag hoppas jag får hämta hem henne i morgon.

En olycka kommer sällan ensam sägs det och det har verkligen blivit varse om, men räcker det inte nu? Tur att jag har fantastiska vänner och Milton som förgyller mina dagar när allt är lite upp och ner. Nu ska jag gå och lägga mig, man blir trött och får huvudvärk av att vara nervös och förvirrad.


BVC

Idag har vi varit på 8 månaders koll på BVC, han vart godkänd utan några konstigheter och viktkurvan börjar sakta plana ut nu. Tur det för snart kan jag inte bära på honom mer. När vi satt i väntrummet innan besöket efter att Milton spanat in alla bebisar och föräldrar och insett att dom var ok så skulle han ner på golvet och röja bland alla leksaker,
Bollarna hjulen på en träbil åka boby car och att slita i dockornas hår var det roligaste. tror bestämt vi behöver uppdatera leksakerna här hemma, och när Milton såg att han hade publik lekte han apa (det har han verkligen ärvt av sin pappa iaf.) 

Milton som alltid somnat själv och sovit hur bra som helst i sin säng blir nu ledsen så fort jag går ur rummet när han ska sova och somnar han så vaknar han flera gånger på natten, men det var tydligen vanligt i den här åldern då dom börjar bli medvetna om att bli lämnade och eftersom det är svårt att flytta in hans säng till vårat sovrum får han sova i sängen tils det lugnat ner sig.

Nu på kvällen fick vi besök av Helene en sväng och så har jag lagt ut Mollie på annons, då borde man få gå och lägga sig och läsa med gott samvete? för i morgon är det veterinär besök med hunden och sen Lena häng som gäller.

Livet är orättvist

I går när jag lämnade hemmet stog det en välskapt stark liten fölunge i boxen, Men idag fick jag ett samtal hemmifrån att något inte var rätt och att veterinär var på väg. Inte långt efter kom konstaterades att det inte fanns något att göra utan det bästa var att låta den lilla fölungen somna in.

Nu står det ett sto utan sitt föl i boxen där hemma, hon är anmäld till amma jouren och förhoppningsvis kanske hon kan hjälpa något stackars föl som står utan mamma någon annan stans i sverige. Jag är glad att jag iaf han se det lilla fölet, och jag måste säga att det känns ganska skönt att jag inte var där idag för jag hade inte fixat att se det.
Det här med avel och hästar avsultas för min del här.

Om man tror på karma så undrar jag verkligen vad jag har gjort för ont, det måste vara något riktigt illa då allt verkar gå fel nu.

baby bulor

Det små åskar lite här så jag tror jag ska stänga ner TV och dator nu för med min tur så lyckas det väl bli en explotion i båda apparaterna annars. Så jag kryper nog snart ner i sängen brevid korven (han är fortfarande snorig och jag för lat för att springa upp och ner och fixa näsdroppar m.m så han får sova hos oss) som redan ligger och sover. På tal om trasiga saker så har jag nu gått över till min gamla samsung medans den andra telefonen är på lagning, när man startar igång en gammal telefon kan man hitta mycket skoj som dom här bilderna från förra sommaren med en liten Milton i magen.



Jag minns att jag tyckte jag såg gigantisk ut och kände mig bara tjock och klumpig. Bilderna är tagna ca 5 veckor innan han föddes och nu kan jag inte förstå hur jag kunde se en stor klump i spegeln när det bara är en rund fin liten mage. Galet hur man är och jag hoppas att jag får uppleva det någon mer gång i livet och då njuta lite mer.

Men nu är det bara en fyrbent tjockis som var beräknad att föla idag men verkar hålla på sig någon dag till, jag gissar att det blir till helgen så jag missar den här fölningen med. Jag lider lite med lilla Mollie som numera rör sig ganska långsamt. Dom här bilderna är ungefär 3 veckor gamla så magen har allt vuxit mer sedan dess.

en rastlös själ...

Milton sover lite middag och jag försöker packa lite igen det är ett evigt upp och ner packandes på mig, alltid på väg! I morgon efter jag varit på ett litet möte på jobbet så åker vi mot dalarna och det ska bli väldigt trevligt med några dagars familje häng. Nu har vi hunnit hänga lite med alla mina favorit flicko rmed så nu klarar jag mig en stund till, i fredags hängde vi med helene och åt glass i går slog vi två flugor i en smäll och träffade både Lena och cattis i Linköping och idag blev det lunch med Fia.

Hittade äntligen en klänning som passar till både studentfirandet och till midsommar (afton eller dagen har jag inte bestämt än) och jag känner mig väldigt nöjd.



sliten

Då var den här dagen snart slut den med, inväntar lite pizza sen blir det nog sängen för mig. Man blir trött av att jobba och i morgon är en ny dag på jobbet så behöver lite energi. Sen är det bara två dagar innan vi beger oss iväg igen, tänk att min lilla syster ska ta studenten så stor hon har blivit. Den dagen ska vi göra minnesvärd precis som en student ska vara, älskade lilla syster!

trots allt en härlig dag

Vilken härlig dag vi har haft idag, vid lunch mötte vi upp helene och Devin inne i stan för lite lunch. Lämnade först in min telefon på lagning (men med min tur kommer väl inte skadan gå på någon garanti). Sedan tog vi en snabb spaning på Lindex och H&M:s barn avdelningar innan vi rattatde iväg till folkparken där vi mötte upp en vän till Helene och hennes två barn, där slängde vi ut en filt i gräset köpte glass och fördrev ett par timmar.

Nu har vi varit borta i stallet för att kolla fölnings status på min häst och nog börjar det närma sig men jag tror det tar några dagar till innan det ploppar ut. Nu tänkte jag slänga in ungen i ett bad och fixa klart för kvällen och sedan deppa lite för att allt jag tar i verkar gå sönder och snart får jag börja knäcka extra för att ha råd att fixa allt.


fredag morgon

Sådär nu är alla kläder från resan tvättade, tog tag i det på en gång annars är jag ganska duktig att låta väskorna stå o upp packade i något hörn tills det blir ett verkligen måste att packa upp. För mig är det ingen kris på kläder men Milton hade alla sina kortärmade kläder med sig och med den här värmen så kan han nog behöva dom och i helgen ska jag jobba innan vi på onsdag åker till dalarna, så det var lika bra att få det fixat så vi kan packa om väskan.

Lite fler härliga turkiet bilder.




Back to reality

Nu har vi kommit hem efter en fantastisk vecka med ett gäng underbara tjejer, vi har haft det hur bra som helst med fint väder en massa mat solandes och badandes. Att varje morgon få kliva upp och gå direkt ner till framdukat frukost få all mat serverad och efter några timmar vid poolen komma upp till ett städat rum med renbäddad säng och nytvättade handukar varje dag är lite som en dröm.

Men nu är vi åter i verkligheten där städrskor kockar och sovmorgnar byts ut mot 3 timmas sömn, hundpromenad, diskning, tvättning och avloppsrensning. Härligt uppvaknande men "bra kvinna reder sig själv" ?? Och det är kanske kontrasterna som gör livet spännande?
Men jag hade nog varit mer än nöjd om jag sluppit just kontrasten städerska/avlopssrensning.

Bad pojken i full fart


Bilder säger mer än ord