Dagens bebis


.... äter en morot.


bara 2 dagar kvar

Har inhandlat det sista till resan, nu är det bara att packa kvar. Inte så bara när det ska packas åt en själv och åt en bebis, har skrivit pack listor så klart. Listor är bra grejor. När man har en lillasyster som ska skriva listor på allt från vad man ska göra under dagen, matlistor, handlings listor, packlistor och idéer vad som kan göras under t.ex sommarlovet (hör nog till handikappet) märker man hur bra det är.

Så måste naglar målas på både händer och fötter, fötterna är rätt skabbiga just nu efter att ha varit instängda i strumpor och skor en hel vinter. såklart i en fin sommar färg. Ja mycket att stå i...


Burlesque

Tryckt i mig lite varm smörgås tårta, Björn har besök så här pratas det häst till höger, vänster upp, ner, ut och in och jag årkar inte lyssna. ska ta ut pudeln så hon får kissa lite inna hon ska sova, sen tar jag med mig datorn till sängen och kollar på Burlesque med cher och min tonårs idol christina aguilera. Håller jag mig vaken kanske jag kollar på The social network efteråt. Det känns som en bra kvälls aktivitet.sjuka lilla unge

Både jag ch Milton har blivit förkylda, han har hostat och är snorig så lite stökig natt. Hoppas verkligen att det ger med sig innan tisdag. Ingen feber än och då är det nog lugnt, men får han feber så blir det nog att ringa BVC på måndag och höra vad dom säger om resan. Jag hoppas verkligen att det inte blir mer än vad det är nu.
Skulle vara så typiskt om han blev sjuk för första gången på sina 4 månader precis när vi ska iväg.

Har gått en morgon promenad och fått lite frisk luft och lite sol, underbart med lite sol!!
Resten av dagen har vi inga planer.


God morgon

Milton gjorde en luring i morse, vaknade 6:34 åt frukost och somnade om. Vet inte om det är ok? vi bestämde inte före kl 7. Ja ja nu är vi uppe och påklädda ska ge hunden lite mat och slänga ut henne sen beger vi oss iväg till BVC. Alltid skoj att se hur mycket min lilla klump lagt på sig.

Och bion igår, vilken film...en riktig sarah film och hade jag setat (suttit tror jag man säger om man inte kommer från dalarna) ensam hemma och kollat hade jag nog gråtit hysteriskt genom hela filmen. Bara tanken på hur många familjer som har det såhär än idag gör att jag vill gråta. Nu vill jag läsa boken, kanske passar bra som semester bok hunder dom starkaste soltimmarna då Milton måste hålla sig inne eller i skugga.

och noomi, så bra. Och ola, så.....ja


inköp

Idag har vi varit till Linköping en sväng och inhandlat lite saker inför resan. Sen hälsade vi på hemma hos Amelie där vi åt lite pankakor och gick en promenad i strålande sol. Ikväll ska Milton vara hos sin famor en stund medans vi ska på bio, tror det blir svinalängorna.

 
Dagens bäbis i röd piké body från Lindex oxh jeansen är present från Cattis med familj.

Vätskeersättning termometer och badbyxor åt Milton


egen tid?

Här sitter jag med TV:n på datorn i mitt knä och ett vinglas i handen, Milton pudeln och katten sover björn är och har träningar. Så skönt att vara helt själv en stund på kvällen då man inte har stress för annat. slippa prata, roa, mata, promenera, diskutera med någon.....


Onsdag

Efter några dagar där Milton har vaknat 06.30 så sov han idag till 07:15, jag tycker vi kan göra en kompromiss och bestämma att kl 7 är det morgon. Helt ok för mig men inte tidigare när klockan visar 06 blir jag trött av att bara titta på den, senare kan man se som en bonus. Ja så får det bli, hoppas Milton förstår det!


man kan ju ana att det är svårt att övertala den här bestämda lilla människan.

Nu ska vi göra oss klara för att sladda ut med hunden och hoppas vi inte bryter någon kropsdel idag heller, det är verkligen med livet som insats man går på dom isiga vägarna här ute på landet.


Dag 02 - min första kärlek

Min absolut första kärlek gick på fyra ben och var vit och brun fläckig. Prinsen ägdes av en släkting till mig och jag var nog inte mer än 4-5 år när jag på bilresan dit frågade min mamma och pappa
- har inte tjuvar skägg??
- jo det kan dom väl ha..??? vadådå?
- Då måste ju Affe (prinsens ägare) vara en tjuv och tjuvar får väl inte ha hästar? då måste prinsen flytta hem till oss. smart uträknat kan jag tycka fortfarande.Kärleken till 2 benta varelser kom förs på lågstadiet, inga dagis förälsker här inte. Då hade jag fullt upp med att vandalisera och härja omkring. Men jag han väl knapt börja ettan innan vi fann varandra jag mins inte vem som frågade chans på vem och om det gjordes genom en vänn eller på den klasiska skicka lapp sättet ni vet med rutor för ja, nej eller kanske?
Den här förälskelsen höll i sig genom hela lågstadiet med ett kortare uppbrott. Men när det var dax att börja mellanstadiet och vi flyttade till en större skola med nya människor gled vi isär ganska direkt.....


god morgon

Känner mig död, utgång i lördags riktigt kul men jag saknar verkligen inte dagen efter. Segade hela söndagen och på kvällen åkte vi till björns mamma som bjöd på mat och sen kaffe och kakor medans vi som resterande sverige kollade på solsidan.

När vi sedan kom hem var jag helt slut och gick snabt och la mig, men kunde inte somna och när jag väl somnat så har jag vaknat med ca 1 timmes mellanrum hela naten och sovit väldigt oroligt. Så idag är jag nästan mer sliten. Får bli en slapp dag, ska försöka halka oss iväg till affären en vända Milton behöver lite mat och dyligt.


Dag 01 - presentera dig själv

vem är jag? dom fletsa som läser min blogg vet nog redan vem jag är men för resterande som inte har en aning, vad ska man säga till er? Den här punkten skulle ha varit sist på 30 dagars listan, för jag tror att efter resterande 29 frågor finns en ganska klar bild av mig?

jag är lika enkel som jag är svår, ibland är jag på topp ibland ligger jag och gnager längst ner på roten. Jag är familjekär och älskar vilkorslös kärlek men har väldigt svårt att knyta djupare bekantskaper. Jag är mer praktisk än teoretisk, tycker om djur mer än natur föredrar värme framför kyla och slappar gärna till bra musik och ett glas rött i handen lika gärna som jag står på ett dansgolv med en mojito och balanserar på höga klackar. har en överfylld klännings garderob som får aldeles för lite utrymme i mitt liv, blir glad av Milton, mina vänner tv program som solsidan att få fylla på garderoben och vårsol. Jobbar ständigt med att komma till ro i själen och att hitta det som får mig att känna mig "hemma".......


vad gör ni? nu kör vi?

Dag 01 - Presentera mig själv
Dag 02 - Min första kärlek
Dag 03 - Mina föräldrar
Dag 04 - Det här åt jag idag
Dag 05 - Vad är kärlek?
Dag 06 - Min dag
Dag 07 - Min bästa vän
Dag 08 - Ett ögonblick
Dag 09 - Min tro
Dag 10 - Det här hade jag på mig idag
Dag 11 - Mina syskon
Dag 12 - I min handväska
Dag 13 - Den här veckan
Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?
Dag 15 - Mina drömmar
Dag 16 - Min första kyss
Dag 17 - Mitt Favoritminne
Dag 18 - Min favoritfödelsedag
Dag 19 - Detta ångrar jag
Dag 20 - Den här månaden
Dag 21 - Ett annat ögonblick
Dag 22 - Det här upprör mig
Dag 23 - Det här får mig att må bättre
Dag 24 - Det här får mig att gråta
Dag 25 - En första
Dag 26 - Mina rädslor
Dag 27 - Min favoritplats
Dag 28 - Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick


pudel trim...

Sådär nu är pudeln iväg lämnad på klippning badning och kloklippning, tänk ändå den som fick 2,5 tmmes sådan lyx.  under tiden roar jag mig med att kolla på top model nr 982673 eller vad det kan vara kollar ut genom fönstret där dom last tränar en häst som är lite krånglig och känner mig lycklig som slipper vara med! Funderar om jag ska göra lite kaffe kanske? är inne i en period med väldigt mycket kaffe drickande....

före.....barn rummetbloggtoppen är inte så tokig, hittade till den här bloggen som har en sida som säljer barn/namn planscher (finns även andra planscher). Hur fina är dom inte och hur mycke vill jag ha dom i Miltons framtida rum?
Man ska bara kunna bestämma vilken av namn planscherna man vill ha?

...och ha det där rummet


kaffe.....

Kaffe måste vara guds gåva till mänskligheten. Vad gjorde man förr innan kaffet fanns och man har sovit för lite, är en gnutta bakis eller får sin eftermiddags dipp och vill somna ståendes?? Kanske man hälde en hink kallt vatten över sig eller gav sig själv en hård kind klapp....eller så kanske man helt enkelt sov för man inte hade samma krav på tider, arbeten och sådant när man bodde i en grotta? hade man ens alkhohol och hinkar då??

sa jag föresten att jag inte sovit så mycket i natt? Milton har knölat och för fösta gången i sitt 3,5 månaders liv varit snorig så det stört hans annars så trevliga sömn.
Men vi hinkar lite kaffe och gör oss klara för en förmiddag i Linköping med Lena.


bakande bebisNär jag hälsade på Tin förra veckan fick jag med mig den här bumbon till Milton. Hur bra är den inte? här sitter han och kollar på när jag bakar en paj och diskar. Det var även Tin som tipsade om att sätta en tidning i ryggen för huvudstöd, nu skriker väl alla pretto-mammor rakt ut över att han sitter uppe på diskbänken med en tidning för att orka sitta lite längre (han kanske ramlar ner...kan man ana ett vinglas i bakgrunden...orkar han inte hålla huvudet längre kanske han inte ska sitta kvar??.) Men hur nöjd är han inte?

Dom fina kläderna han har på sig är en julklapp från "gammel faster", det är så fint med tröjor men ganska opraktiskt när dom åker upp knölar sig och styr. Men vem orkar vara praktisk jämt?
och björn blir glad när han har något annat än body på sig, body känns inte manligt menar han. (Bäst att säga att han är ironisk så inte alla pretto-mammor hänger upp sig på det med).


Hundar hit och hundar dit

Hemma igen och tillbaka i verkligheten, idag har har det hunnits med hundpromenad diskat tvättat torktumlat dammsugit skurat handfat och påbörjat rensning av garderob då jag fick lite förvarings lådor av mamma.
Glömde nästan att jag ringde och beställde nytt inloggnings kort till internetbanken eftersom det förra blivit spärrat.

Nu ska jag ringa och försöka hitta en tid för trimmning och badning av pudel, hon är under all kritik just nu stackarn. För den delen har jag fått för mig att jag vill skaffa en vän till Sira....har man en hund kan man lika gärna ha två. Det är inte direkt så att det försvårar något som att få hundvakt eller liknande eftersom ingen ändå vill vara hundvakt åt end BARA pudeln (undrar varför???). Men vad ska man ha för någon???
det ska vara en lite mindre hund, en jätte räcker, inte för aktivitets krävande och inte ha jakt instinkt så man kan ha dom lösa på gården och när man är ute och går. 4 hundar som jag kan tänka mig.

 
 

1. Fransk bulldog
2. Chinese crested powder puff
3. Bullterrier
4. Pumi


ett försök

 
 
...  att lyckas fotografera bebisen med webcam, han är intresserad av allt annat än att titta rakt fram.
Klappa hunden som ligger brevid, kolla efter mormor som springer omkrging och äta på mina fingrar.

vi gav upp.


Familj & vänner

Nu har jag varit i Falun hemma hos min mamma sedan i måndags, det är så skönt att hänga här när man ändå inte har något speciellt att fylla sina dagar med hemma (förutom städnig, matlagning, diskning...bla bla bla). Man har hela tiden någon som kan rycka in när milton kallar och man försöker sminka sig, fixar en flaska klär på sig eller när man vill ta ett bad. Att ibland få vara den som får tvättade kläder lagad mat och färdigt kaffe på morgonen är sådan lyx.
Men det absolut bästa är att man hela tiden har sällskap.

I tordags han jag med en heldag i mora och lite häng med några vänner, några av dom har jag inte sett på evigheter. Det märks ännu tydligare hur lång tid det gått när båda hunnit få barn nr 2 som jag tidigare inte sett förutom på bilder på facebook (tur facebook finns). Gud vad jag önskar att jag kunde samla alla i en och samma stad då skulle allt vara så bra.
På söndags är det dax att återvända hem igen, börjar sakna familjen och vännerna där nu, ett evigt saknandes av någon hela tiden.Ego?


Glamorama

Nyårs afton vart som väntat lugn ändå var gårdagen en enda seg lång tråk dag, jag roade mig med att kolla på alla 20 avsnitt av glamorama på tv3play.  Jag vart lite fast och kännde en gnutta sorg när alla avsnitt var avverkade.
Men då lyckades jag hitta ett liknande program fast med danskor på kanal5play. Inte alls i samma klass som Hibbs, Forni och Tungården men något att fördriva resten av kvällen med innan tröttheten tog över.

Nu är det dax att gå morgon promenad med hunden, i em kanske vi hälsar på helene och barnen en sväng. Jag börjar även fundera på om jag ska åka norr ut en vecka igen? Jag saknar Tin och Svea har en farfar som inte fått ett besök på ca 1 år och sedan några övriga vänner som jag skulle vilja hinna med en fika eller liknande med.

 
sötnöten svea