jag älskar solen men....

♥ eftersom jag inte börjar jobba försän kl 16 idag hade jag bestämt mig för att pressa i solen iaf hela förmiddagen, men redan kl 9:30 var det för varmt för det så jag åkte till stallet och påbörjade urmockning av bädd (vilket jag skulle gjort för veckor sen) men efter 3 kärror rann svetten om mig och jag klarade inte mer. Åkte och fyllde en dunk bensin och köpte glass istället. Det var perfekt!
försökte mig på en solstund igen, gick bra sålänge huvudet fick skugga, men efter ett tag vart även det olodligt så nu är jag inne och lagar lunch istället, förutom att jag lyckades bränna mig på stekpannan så är det iaf något svalare.

några dagar i dalarna

Nu har jag åtrevänt från 2 dagar i dalarna, i tisdags hämtade mamma mig i borlänge så vi åkte vidare för att tömma bilen på flyttkartonger i deras nya lägenhet i falun. Väl hemma i mora kom mina favorit flickor Tin och svea och kidnappade mig för lite hjälp med ett ridpass och självklart kolla på bästa myggans lilla föl Boxter B.

 

onsdagen vart det en tripp till farfar för att hälsa på och vara ett snällt barnbarn, sen lassades släpvagnen på med nya flyttsaker och åkte ännu en gång till falun. Igår var det lunch med favvo flickorna innan jag åkte för att hämta pärlan min farfar fixat om kulle ta mig hem till östergötland igen.


midsommar kissen

midsommar är över för i år och vi går mot mörkare tider, jag får ångest över att det går så fort, snart är det höst grått lerigt och kallt igen. Men midsommaraftonen var trevlig med grillning kubbspel och massa skitsnackandes och vi hade iaf tur med vädret. För att bryta traditionerna helt (första året på länge jag inte är i dalarna) så vart det ingen fest på midsommardagen heller, det vart film och slapp i soffan iställetidioter

Hur oruti inerade kan man egentligen vara?

Vi här i huset var helt säkra på att systemet skulle vara öppet idag, men som vi sen insåg så var det inte riktigt så! Vi vart lite oroliga att vi skulle få en nykter kväll, men tur är att man har vänner som har ett lager och VET att systemet inte har öppet idag!

Nu jobb sen firande!

hemma på vår gårdhär på uddens gård händer inte mycket utöver det vanliga,enda gångerna jag kommer från gården är när jag jobbar. Men bara vädret tillåter och alla lyckas vara klara i tid någon kväll så ska vi åka och spela minigolf, det är en väldigt bra kvällsaktivitet tycker jag.
Igår hade vi besök av Lena och mattias, det var mycket trevligt, ibland är det märkligt att det kan kan gå så långt mellan gångerna man ses trots att man bor så nära. Jag  bjöd på kyckling gryta och kladdkaka med nutella täcke och OM man vart mätt.

promenad med sira, städa, gymma, sola och tvätta ska göras sen måste jag försöka hinna med en sväng på systemet innan jag börjar jobba, solen är ju här och vad är en sommar utan vin hemma?

är bara...

...så himmla less...

på regnet
på att ingen annan tar ansvar för att hålla ordning här hemma
att vi bor så himla litet
att inte ha någon bil som fungerar som den ska.....

fy satan ...

fy satan vilken seg dag, den tar aldrig slut och med lägesraport från både mora och skåne så verkar hela landet vara drabbade av regnet. Väntar på att få åka och jobba ska bli riktigt skönt att stå innomhus i en butik utan fönster så man slipper se skiten. Jag får vinter depresioner av vädret.
En film en fet godisskål och ett täcke hade vart ännu bättre, men det får man ju tyvärr inga pengar för....


ge mig sommar eller en ny resa??

finaly

äntligen är allt klart, nu blir det nationshoppningar rabarberpaj, vaniljglass och kaffe...


12:44

I morse var jag helt död, jag som i vanliga fall vaknar av minsta pip sov mig igenom 2 väckarklockor och 3 pojkar som ätit frukost duschat och gjort sig iordning. Sira var lika sliten hon, låg het orörlig vid mina fötter när jag väl vaknade.
Men har hunnit med lite nytta iaf, tagit reda på allt jag krattade här om dagen, rabarber rens och ogräs i rabatten och släng på komposten promenerat med sira, hjälp björn hoppa en häst och stekt pannkakor.

Nu ska jag snart åka till jobbet, ska åka tåg och glämna en boende i Sthlm då hon ska hem till föräldrarna över helgen. Helt lagom aktivitet så jag slipper hosta upp lungorna!

Om fia har tid att l'äsa här så vill jag att hon ska veta att jag blir nervös när du skickar sådana medelanden, Jag visste att du hade behövt mig i spanien.... ta det lugnt med polisen nu, jag vill inte behöva LÖSA ut dig för att få hit dig!

satan i gatan

det vart inget Mora för mig, mamma och johan åkte idag och jag kunde inte byta pass. Jag har fått en dunderförkylning som alla andra i det här huset (just nu BARA robin och björn) snorar och hostar. Har krattat gräsmattan och städat iordning lite, Nu tänker jag kolla på gårdagens program av stylista som jag missade, tacka vet jag boxer så man kan spela in.
Det pratas om att ev. åka på trav ikväll, jag hoppas att det blir så, skulle vara kul att komma iväg och göra något annat.
Träningen får ligga på is några dagar tills förkylningen gett med sig.
Det är utan tvekan dom 2 veckors festande som har satt sina spår förutom förkylning har jag även lidit av världens sämsta hy, björn var rädd att jag snart skulle se ut som tjejen i reklamen för ackne. Jag undrar hur paris hilton gör för att kunna festa konstant och alltid ha fin hy och inte bli sjuk???


white dress party


regn....beteshästar???

jag och björn har vart på en heldags utflykt idag hem till jonas och hoppat carisma innför helgens tävlingar, skönt att ha robin som kan sköta stallet medans, björn blir mer avslappnad och trevlig då. nu väntar jag på att han ska bli klar med nästa häst som ska hoppas innan vi packar lastbilen med Mollie och Top notch som ska få åka på sommarbete med massor med kompisar, mysigt för dom.
Medans jag väntar gör jag massor med viktig quiz på facebook, jag tror jag ska göra som Fia sa och göra quiz för allt man undrar över och sedan följa resultatet?

i morgon invaderas vårat lilla hus IGEN, trevligt med folk men för att klaga lite...vi måste ha ett större hus, Och om jag lyckas byta bort mitt pass på tisdag så följer jag nog med mamma till mora på söndag (har lovat tin så länge, men vi talar tyst om det tills jag vet säkert)